KONZULÁRNÍ ODDĚLENÍ

ÚŘEDNÍ HODINY

Pondělí – čtvrtek
08.00 – 12.00 hodin (příjem žádostí)
13.00 – 15.00 (vyzvednutí hotových víz, o která bylo požádáno již dříve)
V pátek je Konzulární oddělení zavřeno.

KONTAKTY

Velvyslanectví Indonéské republiky
Nad Buďánkami II/7
150 00 Praha 5
Email: informace@indonesian-embassy.cz
Telefon: (00420) 257 21 43 88/90
Fax: (00420) 257 21 21 05

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY

1. Občané České republiky

Občané České republiky si před návštěvou Indonésie musí požádat o vízum. Žádost o vízum se všemi dokumenty musí občan přinést na velvyslanectví osobně nebo v zastoupení, žádosti zaslané poštou velvyslanectví nepřijímá. O víza se žádá od pondělí do čtvrtka od 8 do 12 hodin, hotová víza se vydávají od pondělí do čtvrtka od 13 do 15 hodin. V pátek je vízové oddělení zavřeno.  Vyřízení žádosti o vízum trvá obvykle tři pracovní dny.

Vstup a výstup do/z Indonésie musí být z jednoho z následujících míst určených pro mezinárodní provoz:
Letiště: Polonia (Medan), Hang Nadim (Batam), Simpang Tiga (Pekan Baru), Tabing (Padang), Sukarno-Hatta (Jakarta), Huseinsastrane-Gara (Bandung), Juanda (Surabaya), Sepinggan (Balikpapan), Supadio (Pontianak), Ngurah Rai (Denpasar, Bali), Selaparang (Mataram), Samratulangi (Manado), Pattimura (Ambon), Frans Kasiepo (Biak)
Přístavy: Belawan (Medan), Batu Ampur (Batam), Tanjung Pinang (Riau), Tanjung Priok (Jakarta), Tanjung Mas (Semarang), Tanjung Perak (Surabaya), Benoa a Padang Bai (Bali), Ambon a Bitung (Manado)
Hraniční bod vstupu: Entikong (West Kalimantan)

2. Občané Thajska, Malajsie, Filipín, Vietnamu, Singapuru, Bruneie, Hongkongu, Macaa, Chile, Maroka, Peru

K navštívení Indonésie se od občanů těchto zemí nevyžaduje turistické vízum. Délka pobytu bez víza je maximálně 30 dní. Vstup a výstup může být v kterémkoliv imigračním kontrolním bodě v Indonésii.

3. Občané USA, Austrálie, Jižní Afriky, Argentiny, Brazílie, Dánska, Spojených arabských emirátů, Finska, Francie, Velké Británie, Maďarska, Itálie, Japonska, Německa, Kanady, Korejské republiky, Norska, Nového Zélandu, Polska, Švýcarska, Taiwanu

K návštěvě Indonésie požádají občané těchto zemí o vízum po příjezdu, které získají na určitých imigračních kontrolních bodech v Indonésii. Délka pobytu po příjezdu je maximálně 30 dní.

Vstup a výstup musí být v jednom z následujících imigračních kontrolních bodů v Indonésii:
Letiště: Polonia (Medan), Sultan Syarif Kasim II (Pekanbaru), Tabing (Padang), Soekarno-Hatta (Jakarta), Juanda (Surabaya), Ngurah Rai (Denpasar, Bali), Sam Ratulangi (Manado)
Námořní přístavy: Sekupang, Batu Ampar, Nongsa, Marina Teluk Senimba (Batam), Bandar Bintan Telani Lagoi, Bandar Sri Udana Lobam (Tanjung Uban), Belawan (Belawan), Sibolga (Sibolga), Yos Sudarso (Dumai), Teluk Bayur (Padang), Tanjung Priok (Jakarta), Padang Bai (Bali), Jayapura (Jayapura)

 

ŽÁDOST O VÍZUM KE STAŽENÍ (PDF)

 

TURISTICKÉ VÍZUM

Občané České republiky si před návštěvou Indonésie požádají o vízum. Turistické vízum se uděluje na dobu max. 30 nebo max. 60 dní. Žádosti o vízum se podávají od pondělí do čtvrtka od 8 do 12 hodin, vyřízené žádosti lze vyzvednout od pondělí do čtvrtka od 13 do 15 hodin. V pátek je konzulární oddělení zavřeno. Turistická víza se vydávají obvykle do tří dnů. Žádosti nelze podávat poštou ani elektronicky.

Vízum na max. 30 dnů

  • Jedna žádost s 1 (jednou) nalepenou současnou barevnou fotografií pasového formátu.
  • Pas platný 6 (šest) měsíců při vstupu do Indonésie. V pase musí být alespoň dvě stránky volné.
  • Rezervace  letu/lodního lístku nebo kopie zpáteční letenky do/z  Indonésie.Vízum na max. 60 dnů
  • Jedna žádost s 1 (jednou) nalepenou současnou barevnou fotografií pasového formátu.
  • Pas platný 6 (šest) měsíců při vstupu do Indonésie. V pase musí být alespoň dvě stránky volné.
  • Prokázat dostatek finančních prostředků na celý pobyt v Indonésii (výpis z účtu, na kterém jsou uloženy finanční prostředky ve výši min. 2500 USD/ekvivalent v Kč nebo jiné měně
  • Itinerář cesty v angličtině (plán cesty rozepsaný po dnech).
  • Kopie  letenky/lodního lístku  do/z  Indonésie.

    JEDNOVSTUPOVÉ OBCHODNÍ/SOCIÁLNÍ VÍZUM

    Poskytuje se pouze pro obchodní účely nebo sociální a kulturní návštěvu.

    Požadavky

  • Jedna žádost s 1 (jednou) nalepenou současnou fotografií pasového formátu.
  • Pas platný 6 (šest) měsíců  při vstupu do Indonésie.  V pase musí být alespoň dvě stránky volné.
  • Reference od odesílající/přijímací společnosti v Indonésii/navštívené rodiny nebo zvací organizace.
  • Rezervace letu/lodi nebo kopie letenky do/z Indonésie.

    TRANZITNÍ VÍZUM

    Cizinci nemusí žádat tranzitní vízum pokud nezamýšlejí opustit tranzitní prostor. Tranzitní vízum je nutné pro cizince, který by chtěl tranzitovat a opustit tranzitní prostor. Maximální pobyt v tranzitním prostoru (např. na indonéském letišti) bez tranzitního víza je 8 (osm) hodin.

    Požadavky

  • Jedna žádost s 1 (jednou) nalepenou současnou fotografií pasového formátu.
  • Pas platný 6 (šest) měsíců při vstupu do Indonésie. V pase musí být alespoň dvě stránky volné.
  • Letenka s tranzitem přes Indonésii nebo rezervace letu.

    LEGALIZACE

    Dokumenty, které mají být legalizovány, budou orazítkovány Legalizačním odborem Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

    VÍZOVÉ A LEGALIZAČNÍ POPLATKY

    Obchodní/turistické/sociální vízum
    a) Jeden vstup 850,-Kč
    b) Vícenásobný vstup 1.700,-Kč
    Tranzitní vízum
    a) Jeden vstup 350,-Kč
    b) Dva vstupy 700,-Kč
    Legalizace
    a) Obchodní dokument 1.000,-Kč
    b) Další dokumenty 500,-Kč/stránka
    Přechodný pobyt

    1.450,-Kč